Der er stille nu

sønnen er til sport og jeg sidder her i stilheden, kun tasterne larmer. Og så alt det hvide støj. Køleskabet, computeren, sågar lampen, men derudover er her stille nu.

Kender du det? Når roen falder på og du tillader dit nydelsfulde Jeg, at lave noget andet end det dit strikse Jeg syntes du burde gøre. Vaske tøj, lave mad, ordne noget, men nej, du vil hellere skrive eller meditere…eller bare glo ud i luften – i stilheden.

Og jeg nyder det. Mit sind er et stille sind.

Det har det altid været, jeg vidste det bare ikke da jeg var yngre. Fordi der var så megen støj. Min mor støjede. Vores liv støjede. Støj. Ikke i vangede som Dan Turells støj men i sindet inde og i hjemmets  ydre.

Men jeg husker nydelsen ved stilheden og at der i den lå en tryghed. Et løfte om ro og nærhed fra Gud, som vi ikke talte om i vores hjem. Eller bare fra mit indre Freudianske jeg?

Ihvertfald var der en åbenhed i stilheden-som  tillod ideerne at poppe op…

 Egentlig mystisk at jeg er et stilhedsvæsen idet jeg bl.a. lever af, at holde sprudlende foredrag og elsker det.

Fremvisningen, den indsigt jeg står og får midt under foredraget hvor jeg opdager at noget jeg ikke vidste jeg vidste – ved jeg….wauw… Lige som når du pludselig midt i spegepølsemaden opdager at du elsker ham….

– og med det samme kan og må give videre til -dig som lytter i salen, så det føles som er vi to er sammen om det her selv om de som lytter i virkeligheden  består af 150 par lyttende ører og smukke øjne.  Nogen i parforhold og andre singler, nogle kollegaer,  nogle er søskende….

Så kan det nogengange føles om er vi en organisme som udvikler og flytter os…. jeg på scenen og I i salen – men hele tiden er vi sammen.

Men ikke i stilhed.

Jeg mærker lige nu hvordan fingrene rammer tastaturet netop fordi her er stille, mærker mit hjerte som er lidt nervøst fordi jeg snart skal se min halvsøster igen.

 Også der har der været lidt stille.

 Vi bor nærmest på hver sin ende af jordkloden og når der er gået 3 år siden vi sidst sås, sniger der sig en stilhed, nej snarere en tavshed ind i mails og Facebook beskeder. Der er forskel på stilhed og tavshed. Selv i en mail…. Ligesom i parforholdet, lige før den overrumplende opdagelse af, at alt vist er sagt -hvis vi ikke skynder os at blive stille sammen igen som da vi elskede -i stedet for tavse i afstand.

Om lidt brydes stilheden og jeg skal videre.

 

Vi skal have risengrød i aften…

Spiseligt billede. Kilde:Politiken.
Spiseligt billede. Kilde:Politiken.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *