Ægteskabet gik i stykker, men efter skilsmissen fortryder parterne bruddet og vil gerne finde sammen igen.

Flere af landets parterapeuter fortæller, at de i stigende omfang opsøges af tidligere ægtefolk, der gerne vil starte på en frisk. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge Danmarks Statistik ender fire ud af ti danske ægteskaber med en skilsmisse. Risikoen for at blive skilt er størst efter fem års ægteskab, hvor de fleste gav op efter tre år for 30 år siden.

“Inden for de seneste år er jeg begyndt at få flere klienter, der fortryder. Og i dag handler mit arbejde også om at hjælpe klienter med at få deres gamle partner igen. Vi er måske for hurtige til at vælge skilsmissen,” siger Ingrid Ann Watson, der har 20 års erfaring som parterapeut i Nærum nord for København.

Mister noget helt unikt Hun fortæller, at mange søger hjælp til at genvinde eks-partneren, fordi de føler, at de med skilsmissen har mistet noget helt unikt.

“Efter noget tid går det op for dem, at hvis de har været sammen med en partner i 12 år, så vil det tage 12 år at få en lige så god og intim ven igen. Når par med børn bliver skilt, står de fleste pludselig alene med minderne om børnene. Og man finder ikke en ny, der vil elske ens børn så højt, som den naturlige forælder gør,” siger Ingrid Ann Watson, som i foråret udgav bogen “Elsk ham igen – Sådan får I kærligheden tilbage i jeres parforhold”.

Også par- og mandeterapeut Tomas Friis fra Hillerød genkender tendensen.

“Så sent som i denne uge er jeg blevet opsøgt af to par, der vil forsøge at finde sammen igen. Det sker både hurtigt efter bruddet og mange år efter,” forklarer Tomas Friis, der kan føje sig selv til tendensen.

Han er nemlig blevet genforenet med sin ekskone nummer to efter skilsmissen.

Kvinden samler familien igen Parterapeut Martin Østergaard fra København fortæller, at det som oftest er kvinderne, som arbejder på at få familien samlet igen.

“Driften mod at lave en genforening er oftest stærkest hos kvinderne, fordi de har fokus på hele familien, mens mændene firkantet sagt kan have en tendens til at koncentrere sig mere om, hvordan de selv vil trives,” siger Martin Østergaard, som understreger, at det kan være vanskeligt at finde sammen på ny og slippe gamle mønstre.

Friheden bliver meningsløs Kristine Stricker Hestbech, der er sognepræst i Havdrup Sogn på Sjælland og medlem af regeringens værdikommission, møder også flere fraskilte, som fortryder bruddet.

“I nogle tilfælde bliver friheden meningsløs, når man slipper et ægteskab, der var slidt op. Når man har været sammen i mange år, finder parterne ud af, at de er indflettet i hinanden. De mister ikke blot en ægtefælle, men også en kæmpe del af fortiden,” siger Kristine Stricker Hestbech og fortsætter:

“Det kan godt være, at man kan møde en anden. Men man får ikke den dybde og intensitet, der kommer af, at man har fået børn sammen. Flere når en erkendelse af, at kærligheden er vanskelig, men at de ikke kan holde til at miste hele det fælles liv. I en meget foranderlig verden er der samtidig en tendens til, at flere søger tryghed i kærligheden.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *