Fakta…

Fakta om mænd og kvinder

Fakta om mænd og kvinder

En undersøgelse fra Oslo Universitet i 2008 viste, at selvom økonomien også spiller en rolle, så opnår vi størst glæde, når vi har tillid til vores medmennesker og samtidig oplever at have indflydelse på vores eget liv.

To tredjedele af danskerne mellem 18 og 30 år anser det for meget vigtigt at have venner, og for hver fjerde er venskab altafgørende i livet, viser undersøgelse fra YouGov Zepera.

I 2009 døde 63 danskere, mens de stod på venteliste til et nyt organ. 85 % af danskerne er positive over for at melde sig som organdonor, men kun 13 % har registreret deres holdning.

10 overraskende samlivs-kendsgerninger, samlet af amerikanske eksperter. Jyllands Posten.

1. Mænd foretager kontrollerede partnervalg.

De fleste mænd gifter sig ikke med de kvinder, som de er stor forelskede i. I følge sexologen Shere Hite skyldes det, at de foretrækker at have fuld kontrol over følelserne og derfor er meget rationelle, når de vælger livsledsagerske, skriver Fox News sexexpert Yvonne K. Fulbright.

2. Man bliver smukkere tæt på lukketid

Forskning viser, at singler opfatter personer af det modsatte køn som mere sexede og attraktive jo tættere, man kommer på barens lukketid. Og det har intet at gøre med folks akoholpromille.

4. Generne styrer kærligheden

Din arvemasse kan påvirke, hvem du vælger som partner. Mange af vores personlighedstræk – også dem vi ønsker at vores partner skal have – påvirkes af vores gener.

5. Duften af vin gør os ophidsede

Begge køn kan blive vældig opstemte af duften af vin. Det skyldes, at aromaen i vin minder om feromoner – den kemiske signalsubstans, som man mener kan påvirke menneskets sexualitet.

6. Man bliver ikke forelsket i dem, man bor tæt på

Mænd og kvinder, som har levet op ad hinanden, mens de var børn (3-6 år), mister som regel evnen til at blive tiltrukket af og forelskede i hinanden senere i livet. Det viser studier, som er blevet udført i de Israelske kollektiver, de såkaldte kibbutzer. Forklaringen menes at være, at børnene udvikler et bror-søster forhold til hinanden.

7. Kvinder onanerer ikke som mange tror

Mange mænd tror, at kvinder forsøger at efterligne et samleje, når de onanerer. Studier viser dog, at kun omkring to procent anvender en form for penetration – dildo eller lignende – ved onani.

8 Det er oftest kvinden, som vil skilles

Når der er ægteskabelige problemer, er det oftest kvinden, som kontakter parterapeuten. I 75 pct. af tilfældene er det også kvinden, som ønsker at blive skilt.

9. Mænd tænder på pizzaduft

Smags- og duftforskere har fundet ud af, at mange mænd bliver seksuelt opstemte af duften af ostepizza, roastbeef og appelsin. Andre dufte, som på tilsvarende vis øger blodtilførslen til penis, er bl.a. lavendel, lakrids og nybagte kanelboller.

10. Kvinder tænder på lugten af agurker

Der er også dufte, som øger blodtilførslen til de kvindelige kønsorganer, har forskerne fundet ud. Det drejer sig om duften af agurk, lavendel og lakrids.

Sjove fakta om sammenlivet

Kærligste hilsner fra Ingrid Watson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *