Hvordan kommer Indien videre?

Hvordan kommer Indien videre?

Indien har problemer. Store og grundlæggende problemer.
Nogle vi helst ikke vil læse om. Eller se billeder af. Ja, jeg vil i hvert fald helst ikke. Jeg er meget til billeder, taler i billeder og tænker i billeder, så når jeg ser billeder af forslåede, gennemtævede og gruppevoldtagede piger, bliver de på min nethinde. Længe. Så nej. Jeg vil hellere læse om stormen i USA. Eller om de sultne fugle. Eller…

Men jeg kom til at se dem. Billederne eller nogle af dem. Og jeg opsøger ikke flere. Men for sent, de var plantet. I mit hjerte og jeg mærkede tårer på min kind. Hvordan kan man være sådan over for andre? Hvordan kan man bygge et samfund der har så lidt respekt for andre? For de kvinder der skal bære fremtidens børn? Indiens fremtid…

Jeg ved godt det tager tid. At Indien også er sæde for stor spiritualitet og en utrolig imødekommende befolkning.

Jeg tog i ashram i en måneds tid, med min søn, for mange år siden. For at trække på den dybe viden om spiritualitet som Inden har. For at meditere, glemme mig selv og siden genopdage mig selv. I loved it.

Tak Indien

Hvordan kommer Indien videre

Men der forhindrer ikke mit blik på det som må laves om, gerne hurtigere end det tog at bygge landet.

Jeg får lyst til at gøre noget. Men hvad? Og hvor henne?

Min først tanke er, at lave en global boykot af Indien som turistmål. Ramme dem på pengepungen. Ja. Jeg ved. Det vil også ramme uskyldige. De som har så hårdt brug for de penge de tjener på turisterne.

Men hvad så?

Måske det giver sig selv. I takt med at mændene også er begyndt at overfalde og voldtage kvindelige turister. Midt i byerne. På landet.

En fransk journalist, en schweisisk kvinde på cykeltur, en britisk kvinde på ferie, en amerikansk interrailer samt en 21 årig irsk hjælpearbejder.

Og der er sikkert flere, vi ikke hører om. Sørgeligt, men jeg tror at når turisterne bliver angrebet, højnes mediernes interesse og vi andre bliver måske bange. Jeg gør.

Jeg vælger et andet sted til min ferie. Måske, kun måske kunne det hjælpe hvis flere åbent skrev om, at de også valgte et andet sted at holde ferie pga. voldtægterne.

Måske……

En sagde engang, at lande med kors i er hjælpelande. Vi er også lande med ordet og pennen i vor magt. Læg dertil penge og energi….

Kan vi gøre noget?

Kærligst fra Ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *