Mobbet: Overser du mobning?

Overser du mobning?

Bliver du mobbet? Eller kender du nogen der gør?

Overser du mobning?

Mobning kan fuldstændig ødelægge menneskers selvværd og daglige livskvalitet. Dette blogindlæg handler om, hvordan mobning opstår,  og hvordan vi alle kan hjælpe med at stoppe mobningen -så ingen behøver at blive mobbet.

Sådan starter mobning

Kender du det, at nogen er så irriterende at du næsten smiler når andre laver en joke omkring dem?

Sådan starter mobning. Der, hvor vi egentlig godt ved, at vi skulle støtte op om og sige fra på en andens egne. En som ikke kan selv, men hvor vi undlader, fordi vedkommende altså bare er så irriterende. Og derfor er lidt ude om det selv. Ikke sandt?

Mobning sker..

når vi glemmer hvad som er vigtigst i livet.

Og det er ikke min ret til at grine på andres bekostning. Det er ikke min ret til at lukke øjnene når jeg hører det hjemlige barn tale respektløst og nedladende om en anden i klassen.

Det vigtigste er at holde hjertet varmt og slå egoet fra. Bare ind i mellem. Så når vi ser…

Nogen som klæder sig, om ikke mærkeligt så i hvert fald meget anderledes. Nogen som virker undseelige og har svært ved at kigge andre i øjnene. Dem hvis forældre aldrig møder op til fællesarrangementerne og hvor det er tydeligt at barnet prøver at spille ligeglad. Så er der en stor mulighed for at vedkommende kunne være eller blive et mobbeoffer. Derfor, er det min ret, at gå derhen og lige sige hej. Fortælle at der er plads ved vores bord. Lære vores børn som er privilegeret som ind i himlen, om omsorg for de som ikke har de samme gode rammer.

Når børn mobber

Husk vore børn mobber –ud fra deres hjerne.

Øv dem i at mærke hjertet og navigere derfra. Lær dem at se forbi tøj, hår, position ja endog lugt og ind i hjertet. De vil blive de rareste mennesker, dertil få et nemt liv, alle kan lide rare mennesker – og være den der viser mobbede, at de også er noget værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *