Ensom som en sky, driver hjertet rundt.

Ensom som en sky..

driver hjertet rundt.

Normalt er det godt forankret i virkeligheden og den kærlighed som bor der.

Den kærlighed som varmer når den indre fiaskoes kulde truer, men i dag driver det bare rundt. Som en båd i havnen nogen har glemt at fortøjre. Vindblæst og på randen af regn. Hun græder stille.

Er ensom helt ned til det kolde. Der hvor hun helst ikke kommer. Til hverdag. Men nu er smidt ned. barmhjertigt rutchet ned af datingens kolde kælderhals. Hun græder. Han sagde, at han nød at sidde her med mig. At jeg havde smukke øjne. Og talte vist mest om sig selv. Men det var ok. Jeg var bare glad for at én endelig ville mødes med mig. Hun snøftede højlydt, ser sig om efter en serviet. Jeg rækker hende den og klemmer kort hendes hånd. Jeg er jo ikke den smukkeste kvinde. Jeg ved det godt.

Vi kyssede midt i kaffebaren.

Et kort kys. Men dog et kys. Jeg har ikke kysset længe, sagde hun lavmælt. Det var dejligt og jeg vinkede da han gik. Jeg gik på toilettet.

Og så. Intet. Tavshed. Du ved hvordan det er sagde hun og kiggede appellerende på mig. Desperat efter at jeg skulle sige ja. Så hendes skam ikke blev så tydelig. Så skammen ikke rev for meget i hjertet.  Jeg nikkede. Ja, jeg forstod. Også jeg har prøvet det. Datingens rutchebane hvor man ikke falder blødt i sand som på børnenes legeplads, men hårdt og ubarmhjertigt. Som var man havnet på forsiden af Ekstra Bladet for barnemord.

Hun fortsatte..

“Jeg rystede telefonen for at være sikker på at den ikke var i stykker. Sov dårligt fordi jeg liiiige måtte tjekke om der var kommet en sms, hver gang jeg vendte mig”.

”Man siger, at vi vender os mange gange hver nat. Hvordan undgår vi at falde ud af sengen? Det er rigtigt, at vi skifter sovestilling hyppigt i løbet af natten. Det sker normalt 20-25 gange, når vi går fra den ene søvnfase til den næste. Der er ikke tale om de store bevægelser, men typisk at man drejer sig 90 grader, for eksempel fra ryggen og om på siden. Herved kan man selvfølgelig komme i nærheden af sengekanten. Men selv om man ikke er ved bevidsthed, vil centralnervesystemet stadig registrere, at en arm eller et ben pludselig ikke har noget underlag. Derefter sender systemet signaler til hjernen om, at man skal vende sig den anden vej, næste gang kroppen går fra én søvnfase til en anden”

Kilde: “ Illustreret Videnskab

Vågnede tidligt fordi jeg ubevidst tænkte, at nu er den nok kommet. Sms`en. Hun hiksede. Jeg føler mig så uvigtig, dum og uelsket. Er det kun kvinder der gør det? Næsten ikke kan sove fordi man må tjekke telefonen. Ja tænkte jeg, det tror jeg. For det meste.

Gælder det kun kvinder?

Er det kun kvinder der mærker at alt er godt og lader sig forføre at mænds ord om “Hvor dejlig man er” og siden smides væk som en brugt karklud, ingen gider vaske?

Ensom som en sky

Nej, du skønne væsen. det sker også for mænd. Men egentlig er det lige meget for lige nu er det sket for dig – og dit hjerte er bristet endnu engang og din skam er stor.

Men hør…

Et bristet hjerte kan vi ikke gøre noget ved, men din skam. Ve din skam.

Vig bort skam. Hvorfor tror du at din bolig er her?

For at forsøge sig med kærlighed er det selve livet handler om og først den dag du ikke tør mere, bør du skamme dig. For så har du bortjaget hjertet. Nej. Giv slip på skam og skyld og husk at du var den der turde. Du var den der kyssede og åbnede dig. Du var den der var ærlig og var tilstede. Du var..

Tillykke.

At turde kærligheden er at vælge sig selv først.

I love me

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *